Grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke
Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av.
Fremgangsmåte
- La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
- Skjær laksefileten i jevnstore biter, like mange som det er kamskjell.
- Del hver spekeskinkeskive i to på langs, og surr en bit rundt hver laksebit.
- Tre to kamskjell og to laksebiter på hvert trespyd.
- Pensle med olje og grill på høy varme, ca. 2 minutter på hver side.
- Pensle maiskolbe med olje og grill i et par minutter.
- Del sitron i to og grill lett med snittsiden ned.
Vinaigrette
- Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
- Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.
Servering
- Server grillspydene med grillet mais, sitron og vinaigrette ved siden av.