Laks med kantareller
Ovnsbakt laks i porsjonspakker. Lett å lage, lett å servere. Potetmos og stekte kantareller er spennende tilbehør i denne oppskriften.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150 °C.
Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg hvert stykke på et ark bakepapir.
Dryss over salt og pepper, og legg på en sitronskive og en kvist rosmarin.
Fordel hvitvin i pakkene, brett sammen papiret og knyt igjen på toppen med bomullshyssing.
Legg pakkene på et stekebrett og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Potetpuré
Skrell potetene, skjær dem i terninger og kok dem møre.
Hell av kokevannet, tilsett smør og melk, og mos potetene til en jevn puré.
Smak til med salt og pepper.
Kantareller
Rens kantarellene og stek i smør til de får en gyllenbrun farge.
Dryss over salt og pepper.
Server laksen med potetpuré og kantareller ved siden av.
Tips: Her kan du også bruke en annen sopp om du ikke får tak i kantareller.