Laks tikka masala
Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server med jasminris, grønnsaker og yoghurt.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i 2 cm terninger.
- Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.
- Ta frøene ut av de hele kardemommene og knus dem i en morter.
- Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.
- Tilsett krydder og rør i ca. 2 minutter.
- Rør inn kremfløte, tomatpuré og varmt vann.
- Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.
- Smak til sausen med salt og sukker.
- Bland lakseterningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.
- Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.
Tips: Om du har dårlig tid kan du også kjøpe ferdig tikka masalasaus på glass i de fleste butikker.