Gå til hovedinnhold
Photo: Norwegian Seafood Council
20-40 min

Lakseburger med kålsalat

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i mindre biter. 

  • Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.

  • Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.

  • Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Kålsalat

  • Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.

  • Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.

  • Vend grønnsakene inn i dressingen.

Ovnsbakte poteter

  • Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.

  • Vend potetene i olivenolje.

  • Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.