Lakseburger med kålsalat

Lakseburger med kålsalat

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte poteter

Kålsalat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i mindre biter. 

  • Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.

  • Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.

  • Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Kålsalat

  • Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.

  • Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.

  • Vend grønnsakene inn i dressingen.

Ovnsbakte poteter

  • Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.

  • Vend potetene i olivenolje.

  • Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.