Nøttepanert laks
I denne oppskriften får laksen en herlig overflate med de søte smakene av koriander, mandler og sesamfrø, mens den syrlige vinaigretten utfyller smaken.
Fremgangsmåte
Skjær laks i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt.
Grovhakk mandler og finhakk koriander.
Bland mandler, koriander, sesamfrø og pepper, og varm det i en stekepanne.
Ta nøtteblandingen ut av stekepannen og legg den ene siden av laksen ned blandingen.
Stek laksen i olje i ca. 3 minutter.
Vinaigrette
Skjær sopp i terninger og stek i smør til den er brun.
Tilsett eddik og vann, og kok i 10 minutter.
Kjør blandingen til en jevn saus i en blender.
Varm småløk i vinaigretten.
Server nøttepanert laks med vinaigretten, småløk og cherrytomater.