Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Frea
30-40 min

Nøttepanert laks

I denne oppskriften får laksen en herlig overflate med de søte smakene av koriander, mandler og sesamfrø, mens den syrlige vinaigretten utfyller smaken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt.

  • Grovhakk mandler og finhakk koriander. 

  • Bland mandler, koriander, sesamfrø og pepper, og varm det i en stekepanne.

  • Ta nøtteblandingen ut av stekepannen og legg den ene siden av laksen ned blandingen.

  • Stek laksen i olje i ca. 3 minutter.

Vinaigrette

  • Skjær sopp i terninger og stek i smør til den er brun.

  • Tilsett eddik og vann, og kok i 10 minutter.

  • Kjør blandingen til en jevn saus i en blender.

  • Varm småløk i vinaigretten.

Server nøttepanert laks med vinaigretten, småløk og cherrytomater.