Ovnsbakt laks med sitron
I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
- Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
- Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
Salat
- Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
- Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
- Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
Dressing
- Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
Server laksen med salat og fullkornsris ved siden av.
Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.