Sitrongrillet laks med couscous
Laks på grill er enkel og god sommermat, som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften lar du den indiske yoghurtsausen raita gi gjestene en ny smaksopplevelse.
Fremgangsmåte
- Varm opp grillen.
- Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, skyll og tørk godt.
- Riv skallet av sitron, og dryss revet sitronskall, salt, pepper og sukker på laksestykkene.
- Legg dem på varm grill med skinnet ned og legg på lokk om du har.
- La den ligge på grillen til den er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.
Raita
- Skrell agurk, del på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
- Dryss salt over og la det hele hvile i 15 minutter.
- Sil av væsken og bland med matyoghurt og finhakket koriander.
- Smak til med salt og pepper.
Couscous
- Kok opp grønnsaksbuljong med smør, tilsett couscous og kok etter anvisning på pakken.
- Finhakk løk og hvitløk, og skjær squash i terninger på ca. 1 cm.
- Varm opp rapsolje i en kasserolle, ha i løk og hvitløk, og surr i 2 minutter til løken er myk.
- Tilsett squash og hermetisk paprika, og surr i 2 minutter til.
- Tilsett couscousen, rør rundt, legg på lokk og sett til side i 5 minutter.
- Smak til med salt.
Servering
- Server grillet laks med raita og couscous ved siden av.