Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Sitrongrillet laks med couscous

Laks på grill er enkel og god sommermat, som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften lar du den indiske yoghurtsausen raita gi gjestene en ny smaksopplevelse.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, skyll og tørk godt.

  • Riv skallet av sitron, og dryss revet sitronskall, salt, pepper og sukker på laksestykkene.

  • Legg dem på varm grill med skinnet ned og legg på lokk om du har. 

  • La den ligge på grillen til den er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.

Raita

  • Skrell agurk, del på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.

  • Dryss salt over og la det hele hvile i 15 minutter.

  • Sil av væsken og bland med matyoghurt og finhakket koriander.

  • Smak til med salt og pepper.

Couscous

  • Kok opp grønnsaksbuljong med smør, tilsett couscous og kok etter anvisning på pakken.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær squash i terninger på ca. 1 cm. 

  • Varm opp rapsolje i en kasserolle, ha i løk og hvitløk, og surr i 2 minutter til løken er myk.

  • Tilsett squash og hermetisk paprika, og surr i 2 minutter til. 

  • Tilsett couscousen, rør rundt, legg på lokk og sett til side i 5 minutter.

  • Smak til med salt.

Server grillet laks med raita og couscous ved siden av.