Sitrongrillet laks med couscous
Laks på grill er enkel og god sommermat, som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften lar du den indiske yoghurtsausen raita gi gjestene en ny smaksopplevelse.
Fremgangsmåte
Varm opp grillen.
Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, skyll og tørk godt.
Riv skallet av sitron, og dryss revet sitronskall, salt, pepper og sukker på laksestykkene.
Legg dem på varm grill med skinnet ned og legg på lokk om du har.
La den ligge på grillen til den er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.
Raita
Skrell agurk, del på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
Dryss salt over og la det hele hvile i 15 minutter.
Sil av væsken og bland med matyoghurt og finhakket koriander.
Smak til med salt og pepper.
Couscous
Kok opp grønnsaksbuljong med smør, tilsett couscous og kok etter anvisning på pakken.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær squash i terninger på ca. 1 cm.
Varm opp rapsolje i en kasserolle, ha i løk og hvitløk, og surr i 2 minutter til løken er myk.
Tilsett squash og hermetisk paprika, og surr i 2 minutter til.
Tilsett couscousen, rør rundt, legg på lokk og sett til side i 5 minutter.
Smak til med salt.
Server grillet laks med raita og couscous ved siden av.