Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
30-40 min

Skinnstekt laks med søtpotet- og potetgrateng

En grateng med søtpotet og potet er enklere å lage enn man skulle trodd, og passer perfekt sammen med stekt laks. Server det hele med sukkererter ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skrap fiskeskinnet godt, dryss fisken med salt på kjøttsiden og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Tørk saltet godt av og skjær fileten i porsjonsstykker.
  • Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er mørkt brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.
  • Snu fisken og stek den 1 minutt på andre siden.

Søtpotet- og potetgrateng

  • Skrell og skjær søtpotet i staver og potet i skiver.
  • Kok søtpotet og potet i melk i ca. 5 minutter. Bruk middels varme så melken ikke koker over eller legger seg i bunnen av kasserollen.
  • Ha søtpotet, potet og melken i en smurt ildfast form, og dryss over salt og pepper.
  • Dryss revet ost på toppen og stek midt i stekeovnen til gratengen er gyllen på toppen, ca. 30 minutter.

Server laksen med gratengen og sukkererter ved siden av.