Laksespyd med tzatziki og fetaost
Laks på grillen er alltid en god idé og en av Runa Kendseths favoritter. Tilbehøret kan varieres i det uendelige - vi har valgt smakfull gresk vri med tzatziki, fetaost, pinjekjerner og grillet sitron. En middag med grillspyd som er rask, enkel og kan tas med på tur om du vil!
Fremgangsmåte
- Finn fram grillpinner i tre. La de ligge i vann i ca. 15 minutter før bruk.
- Skjær laksen i 2-3 cm brede biter, og lengder som passer grillpinnene.
- Tre laksen på pinnene.
- Pensle laksen med olivenolje og persille. Pepres og saltes.
- Stek spydene på sterk varme i ca 2-3 minutter.
- Skjær sitronene i to, og grill dem i grillpannen.
- Grill pitabrødene på grill eller i panne.
Tzatziki
- Riv agurken med råkostjernet, og klem ut vannet.
- Bland agurken med yoghurt, og riv hvitløk med rivjern.
- Saltes og pepres etter smak.
Servering
- Legg pitabrødet på en tallerken.
- Bre over et par spiseskjeer med tzatziki.
- Legg på salat, løk, reddiker og sukkererter.
- Topp med laksespyd, dryss over fetaost, finhakket persille, ristede pinjekjerner og grillet sitron.