Stekt laks med parmesan
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.
Fremgangsmåte
- Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
Ratatouille
- Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
- Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
- Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
- Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
Parmesankrem
- Kok inn kremfløte til det halve.
- Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
- Smak til med salt og pepper.
Servering
- Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.