Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
50-60 min

Stekt laks med sesamfrø

Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 110 °C.

  • Skjær laksefilet i serveringsstykker, og dryss med salt, pepper og sesamfrø på begge sidene. 

  • Ha olivenolje og smør i en stekepanne og stek laksen på svak varme, ca. 2 minutter på hver side.

  • Skrell aubergine, skjær den i skiver og stek i olivenolje på begge sidene til de får en gyllen farge.

  • Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønnene i ca. 3 minutter.

  • Sil av vannet, vend dem i litt smør og strø litt flaksalt over.

Ovnsbakte tomater

  • Ha olivenolje i en ildfast form og ha i cherrytomater.

  • Dryss over sukker, salt og finhakket hvitløk.

  • Stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Posjerte egg

  • Ha hvitvinseddik i en bolle, og knekk ett og ett egg i hvitvinseddiken. Dette vil binde eggehvitehinnen.

  • La eggene ligge i ca. 5 minutter i eddiken. Kok opp vann, visp rundt og hell i eggene.

  • La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter, da vil eggene få en bløt kjerne.

  • Avkjøl eggene i isvann, tørk dem og vend eggene i mel, eggehvite og griljermel.

  • Varm olje i en kasserolle og stek eggene gylne. Legg dem over på tørkepapir. 

Server laksen med stekt aubergine, kokte bønner, ovnsbakte tomater og posjerte egg.