Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering5/5

Lutefisk med chorizosmør og aprikos

Lise Finckenhagens elsker lutefisk, og denne utradisjonelle oppskriften er hennes ultimate favoritt. Chorizosmør og aprikos løfter lutefisken til nye høyder.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode biter per person.
  • Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form.
  • Dryss over godt med knust flaksalt og la fisken ligge slik i 30 minutter.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie.Klem godt rundt kantene slik at det er tett.
  • Bak fisken ved 200 grader i ca. 30 min., avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  • La fiskestykkene renne godt av seg før servering. 

Ertepuré

  • Kok opp erter med litt vann og en klype salt.
  • Hell av vannet og kjør ertene sammen med smør i en hurtigmikser til jevn puré.
  • Ha pureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold den varm.

Chorizo- og aprikossmør

  • Skjær chorizopølse og aprikos i små biter.
  • Fres pølsebitene i olivenolje, og la det syde slik at pølsen gir fra seg både smak og farge.
  • Tilsett hakket aprikos og smør, la det syde videre i et par minutter. 
  • Tilsett hakkede urter rett før servering.  
  • Server lutefisken rykende varm med grønn ertepure, chorizosmør og kokte poteter.