Lutefisk med chorizosmør og aprikos
Lise Finckenhagens elsker lutefisk, og denne utradisjonelle oppskriften er hennes ultimate favoritt. Chorizosmør og aprikos løfter lutefisken til nye høyder.
Fremgangsmåte
- Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode biter per person.
- Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form.
- Dryss over godt med knust flaksalt og la fisken ligge slik i 30 minutter.
- Dekk formen med aluminiumsfolie.Klem godt rundt kantene slik at det er tett.
- Bak fisken ved 200 grader i ca. 30 min., avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
- La fiskestykkene renne godt av seg før servering.
Ertepuré
- Kok opp erter med litt vann og en klype salt.
- Hell av vannet og kjør ertene sammen med smør i en hurtigmikser til jevn puré.
- Ha pureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold den varm.
Chorizo- og aprikossmør
- Skjær chorizopølse og aprikos i små biter.
- Fres pølsebitene i olivenolje, og la det syde slik at pølsen gir fra seg både smak og farge.
- Tilsett hakket aprikos og smør, la det syde videre i et par minutter.
- Tilsett hakkede urter rett før servering.
- Server lutefisken rykende varm med grønn ertepure, chorizosmør og kokte poteter.