Lutefisk med hvit saus

Lutefisk med hvit saus

Lutefisk med hvit saus er tradisjon i Sverige. Hvorfor ikke prøve denne nydelige varianten neste gang du skal lage lutefisk? 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,69230769230769

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvit saus

Serveres med

Erterstuing

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Del opp lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.

  • Dryss over salt og dekk langpannen med aluminiumfolie.

  • Stek lutefiskstykkene i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  • Stek bacon i en tørr panne.

Hvit saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemelet.

  • Spe på litt og litt melk, og tilsett salt, hel sort pepper, allehånde og nellikspiker.

  • La sausen koke i ca. 5 minutter.

  • Sil sausen, og tilsett smør og fiskekraft til sausen får en fin konsistens.

Erter

  • Surr finhakket sjalottløk i smør og tilsett erter.

  • La ertene surre i ca. 2 minutter slik at de blir gjennomvarme.

Server lutefisk med stekt bacon, hvit saus, erter, kokt potet og sennep.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.