Gå til hovedinnhold
Photo: NSC
Over 60 min

Lutefisk med chorizosmør og aprikos

Lise Finckenhagens elsker lutefisk, og denne utradisjonelle oppskriften er hennes ultimate favoritt. Chorizosmør og aprikos løfter lutefisken til nye høyder.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode biter per person.
  • Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form.
  • Dryss over godt med knust flaksalt og la fisken ligge slik i 30 minutter.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie.Klem godt rundt kantene slik at det er tett.
  • Bak fisken ved 200 grader i ca. 30 min., avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  • La fiskestykkene renne godt av seg før servering. 

Ertepuré

  • Kok opp erter med litt vann og en klype salt.
  • Hell av vannet og kjør ertene sammen med smør i en hurtigmikser til jevn puré.
  • Ha pureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold den varm.

Chorizo- og aprikossmør

  • Skjær chorizopølse og aprikos i små biter.
  • Fres pølsebitene i olivenolje, og la det syde slik at pølsen gir fra seg både smak og farge.
  • Tilsett hakket aprikos og smør, la det syde videre i et par minutter. 
  • Tilsett hakkede urter rett før servering.  
  • Server lutefisken rykende varm med grønn ertepure, chorizosmør og kokte poteter.