Lutefisk med sennepssaus
Tradisjonell lutefisk med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus er et utmerket alternativ til den mer tradisjonelle ertestuingen. Kanskje denne blir en ny favoritt til jul?
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær lutefisk i porsjonsstykker og dryss salt på kjøttsiden.
- La den ligge i romtemperatur i ca. 30 min, avhengig av hvor fast lutefisk du ønsker. Vann vil trekke ut, så ha stykkene i en langpanne med kanter.
- Hell av vannet og skyll lutefisken i kaldt vann, for å fjerne saltet.
- Legg lutefisken i en langpanne med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie.
- Sett den i stekeovnen og la den stå til den er ferdig, ca. 30 minutter.
Linser
- Kok linser møre med hakket sjalottløk i ca. 20-25 minutter og sil av overflødig vann.
- Skjær bacon i terninger og sprøstek det.
- Bland baconterninger med linser og løk.
Sennepssaus
- Varm opp fløte og melk, det skal ikke koke.
- Bland smeltet smør og hvetemel og litt salt til jevning. Rett før oppkok av fløtemelken blander du inn jevningen.
- La det koke noen minutter mens du rører kraftig med en visp.
- Sil sausen over i en annen kasserolle. Tilsett sennep, sterk og søt og dijon, worcestersaus, og saften av 1 sitron.
- Rør inn smør for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende.
- Smak til med salt og pepper. Og server
- Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.
Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.