Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMedium
Vurdering3/5

Fiskekake med makrell

Fiskekaker kan spises til middag, lunsj eller tas med som turmat. Prøv denne oppskriften med makrell og timian, en spennende vri på den klassiske varianten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær makrell i mindre biter og kjør sammen med salt, pepper, potetmel, timian og melk til en grov farse i en foodprosessor.

  • Form farsen til flate fiskekaker og stek dem i en blanding av flytende margarin og olje, ca. 2 minutter på hver side.

  • Stek bacon sprøtt.

  • Skjær rødløk i ringer og tomat i skiver.

Dressing

  • Rør sammen eggeplomme og saft av sitron til dressingen.

  • Sett bollen over vannbad og rør til blandingen tykner.

  • Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Legg en fiskekake, bacon, rødløk, tomat og salat på en brødskive, og legg en brødskive over. Server med dressingen.

Tips: Du kan bruke annet brød som for eksempel foccacia.