Gå til hovedinnhold
Foto: Astrid Hals
20-30 min

Teriyakimarinert makrell

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.

  • Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.

  • Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.

  • Avkjøl marinaden.

  • La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.

  • Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.

  • Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side. 

Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.