Gå til hovedinnhold
Foto: PULS
20-30 min

«Saba sando» - Makrellsandwich på japansk vis

Makrellen har blitt japanernes sunne svar på pølse i brød. Også for Karsten Warholm har dette blitt en favoritt! Når sulten gnager, stikker japanerne gjerne innom en 7-Elleven-kiosk for å kjøpe ferdigmarinert makrell. For dem som har litt bedre tid går turen innom et spisested for en makrellsandwich eller «saba sando». 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Habaneropulveret kan reduseres eller utelates om du ikke er glad i sterk saus.
  • Mariner makrellfiletene i BBQ-sausen i rundt 15 minutter.
  • Rasp gulrøttene på et rivjern. Vask og tørk salatbladene.
  • Du kan bruke den brødtypen du liker, det trenger ikke være focaccia. Bruk gjerne surdeigsbrød eller baguette. Del brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwicher av brødskiver.
  • Grill eller stek den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steking, ved behov.
  • Gi gjerne brødet en lett omgang på grillen/ i stekepannen også.
  • Legg fisk og grønnsaker inne i sandwichen og nyt en smak av Japan. 

良い食欲

Yoi shokuyoku!