Gå til hovedinnhold
Foto: Hee-Kee Min Namu Studio
Cooking time20-30 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Teriyakimarinert makrell

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.
  • Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.
  • Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.
  • Avkjøl marinaden.
  • La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.
  • Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.
  • Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side.
  • Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.