Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Gravet ørret med honning og akevitt

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper. 

Urteblanding

  • Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker.
  • Fordel urteblandingen på ørretfileten.
  • Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet.
  • Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.

Dressing

  • Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens.
  • Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.