Foto: Tom Haga
Gravet ørret med honning og akevitt
Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.
Fremgangsmåte
- Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper.
Urteblanding
- Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker.
- Fordel urteblandingen på ørretfileten.
- Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet.
- Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.
Dressing
- Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens.
- Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.