Gravet ørret med honning og akevitt

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,84615

Ingredienser

Antall porsjoner

Herb mix

Dressing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper. 

Urteblanding

  • Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker.

  • Fordel urteblandingen på ørretfileten.

  • Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet. 

  • Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.

Dressing

  • Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens.

  • Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.