Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Krydret ørret på grill

Ørret egner seg veldig godt til grilling, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten krydret og servert med en deilig potetsalat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje , og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
  • Grill ørretstykkene i ca. 4 minutter på hver side.
  • Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av.