Råmarinert ørret med avokadokrem
Dette er oppskriften på en lekker forrett eller innslag på tapasbordet. Fargespillet mellom ørret og avokado skaper garantert forventning, som smaken oppfyller.
Fremgangsmåte
Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Del ørretfilet i to på langs og skjær hver del i skiver på ca. 2 mm. Hver bit skal være omtrent en munnfull.
Riv skall og press saft av lime. Drypp limesaft over ørretbitene.
Dryss på litt salt og pepper.
Avokadokrem
Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.
Mos avokado til en jevn puré sammen med olivenolje.
Press saft av sitron og smak til avokadokremen med sitronsaft, salt og pepper.
Legg litt avokadokrem pent på hver ørretbit, pynt med limeskall og friske urter, og server.