Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus

Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus

Dette er oppskriften på en enkel, men smakfull rett. Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 2

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Framgangsmåte

  • Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter. 

  • Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir. 

  • Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. 

  • Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i 2 minutter. 

  • La aspargesen renne godt av og vend i smør.

Saus

  • Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus. 

  • Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.

Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.