Foto: Tom Haga
Sukkersaltet ørret med fennikelsalat
Sukkersalting av fisk er en spennende måte å gi fisken en spesiell smak som passer perfekt til lett varmebehandling. En lett fennikelsalat ved siden av passer godt.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 °C.
- Legg ørreten på et fat og dryss over en blanding av sukker og salt. La den hvile i 10-15 minutter.
- Skyll fileten i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir, og skjær til små munnfuller.
- Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen til bitene har en kjernetemperatur på 40-42 °C, ca. 10 minutter.
Fennikelsalat
- Grovhakk fennikel og skjær sjalottløk i små biter.
- Bland fennikel og sjalottløk, og smak til med olivenolje, sitronsaft og salt. Ev. litt pepper om du ønsker.
- Server ørreten med fennikelsalat, og pynt gjerne med friske urter.