Kremet rekesuppe
En smakfull suppe gjør seg like godt som forrett som hovedrett. I denne oppskriften lager du din egen rekekraft på skallene som løfter smaken til nye høyder! Perfekt for deg som vil imponere gjester eller familien med en smaksrik og deilig suppe.
Fremgangsmåte
- Rens rekene og ta vare på skallet.
- Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
- Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
- Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
- Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
- Sil kraften og kast rekeskallene. Ha kraften i en annen kasserolle, kok opp og tilsett kremfløte.
- Kok til suppen tykner litt.
- Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
- Tilsett rekene rett før servering.
Vårløkolje
- Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
- Sil oljen og smak til med litt salt.
- Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.