Frikassé med rødspette

Frikassé med rødspette

Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste barn. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,7

Ingredienser

Antall porsjoner

Frikassésaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i porsjonsstykker.

  • Kok opp vann tilsatt salt og ha fiskestykkene i.

  • La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 4-6 minutter.

  • Skjær gulrot, sellerirot og stangselleri i passende biter. 

  • Del sukkererter i to, brokkoli i fine buketter og vårløk i tykke skiver.

  • Hakk det grønne på vårløken og legg til side.

  • Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.

  • Ta vare på kokevannet.

Frikassésaus

  • Varm opp flytende margarin, rør inn mel og la det surre i et par minutter.

  • Spe med kokevann fra grønnsakene til en tykk saus.

  • Spe med matfløte og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Ha i mer matfløte eller kokevann dersom sausen blir for tykk.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.

Ha grønnsakene og sausen i et dypt fat og legg fisken over. Server med kokte poteter.