Gå til hovedinnhold
Foto: Studi Dreyer-Hensley
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering3/5

Røkt lakserøre på rugbrødtoast

Ingen koltbord eller julefrokost er komplett uten røkt laks! Her har vi latt oss inspirere av den klassiske skagenrøren. Røkt lakserøre på rugbrødtoast er enkelt å lage til både få og mange.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Stikk ut runde former av rugbrødet, eller del skivene i to, som du toaster lett i panne eller i brødristeren.
  • Skjær røkelaks i mindre strimler, spar på noen biter til pynt.
  • Rør sammen majones, creme fraiche, sennep, eple, dill, sitron og pepper, og vend inn røkelaksbitene.
  • Dander røren på rugbrødtoast, og topp med en liten skive røkelaks og litt ørretrogn, og pynt gjerne med en urt.

Tips: Bruk gjerne baguette skiver istedenfor rugbrød.