Gyllen fiskepai
Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Vi har valgt å bruke sei og reker i oppskriften som smaker helt nydelig med vårløk- og limefyll.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær seien i porsjonsstykker.
Ha rekene i en smurt, ildfast form.
Press saften og riv skallet av lime, og skjær vårløk i ringer.
Kok opp vann med limesaft og -skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle.
Ha i seien i kasserollen og la den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter.
Ta ut fisken og legg den i formen med rekene.
Ha kremfløte i kasserollen og gi det et oppkok. Ta ut laurbærblad.
Jevn ut med maisennamel, smak til med salt og kajennepepper, og hell over seien og rekene.
Skjær paideig i strimler, og legg en strimle paideig rundt kanten av formen og resten som gitter over fyllet.
Pensle paideigen med smeltet smør.
Stek midt i stekeovnen til paien har fått en gyllen farge og sprø skorpe, ca. 25 minutter.
Server fiskepaien etter den har fått stått og hvilt seg litt.