Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med ris og avokado til. En enkel, sunn og god middag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Riv skallet og press saften av sitron.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
  • Skjær vårløk i tynne ringer. Rør ut maisenna i eplejuicen. 
  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice med lmaisenna. Hell den over fisken.
  • Bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
  • Server fisken med ris, avokado og litt vårløk på toppen.