Foto: Silje Feiring
Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med ris og avokado til. En enkel, sunn og god middag!
Fremgangsmåte
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Riv skallet og press saften av sitron.
- Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
- Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
- Skjær vårløk i tynne ringer. Rør ut maisenna i eplejuicen.
- Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice med lmaisenna. Hell den over fisken.
- Bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
- Server fisken med ris, avokado og litt vårløk på toppen.