Foto: Alf Børjesson
Ovnsbakt sei med grønne linser
Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 225 °C.
Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter.
Linser
Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter.
Sil kokevannet av.
Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.
Mynteyoghurt
Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.
Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.