Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Ovnsbakt sei med grønne linser

Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.

  • Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter. 

Linser

  • Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter. 

  • Sil kokevannet av.

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  • Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.