Foto: Synøve Dreyer
Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
-
Riv skallet og press saften av sitron.
-
Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
-
Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
-
Skjær vårløk i tynne ringer.
-
Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.
-
Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.
-
Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.