Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,31579

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Riv skallet og press saften av sitron.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.

  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.

  • Skjær vårløk i tynne ringer.

  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.

  • Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.

  • Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.