Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Sild med byggrynssalat

I sommer bør du ha sild på grillen og server den med godt tilbehør. Prøv denne byggrynssalaten med spenstige smaker av lime, chili og koriander.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Riv ingefær og bland det med riseddik.

  • Ha sild i blandingen og la den marinere i 10-20 minutter.

  • Ta sildfiletene ut av marinaden, skyll dem og tørk forsiktig med et tørkepapir.

  • Grill silden kjapt på sterk varme.

Byggrynssalat

  • Skyll byggryn og la det stå i kaldt vann i 1 time.

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og sett det til avkjøling.

  • Skjær chili i tynne skiver og grovhakk koriander.

  • Legg agurken hel på grillen, og la den grille til den er brent.

  • Avkjøl agurken, skrap av det brente skallet og del i to.

  • Rens ut kjøttet og skjær det i små terninger.

  • Bland sammen byggryn, chili, koriander og agurk, og vend inn olivenolje.

  • Smak til med limesaft og salt.

Server grillet sild med byggrynsalat, og dryss gjerne over litt chili og koriander.