Sildeburger med kimchi og chilimayo
Lei av samme gamle burgeren til middag? Her er et spennende burgeralternativ med silda i ny drakt! En smakfull opplevelse med kimchi og chilimayo.
Fremgangsmåte
Kimchi
- Du kan kjøpe kimchi på butikken. Hvis du vil lage din egen, følger du stegene under. For at kimchi skal få rett smak, må den stå i kjøleskapet i en uke.
- Kjør alle ingrediensene til pasten unntatt kålen i en blender, konsistensen skal være som puré.
- Del kål i 4 på langs, behold stilken på.
- Smør pasten over og innimellom bladene på kålen så det dekker godt.
- Legg kålen i en pose som du presser luften godt ut av (eventuelt vakuumpose om du har det tilgjengelig).
- Legg i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Sildeburger
- Kjør sei/hyse i en blender/kjøkkenmaskin med salt og spe inn fløte til konsistensen er myk.
- Hakk sildefiletene i fine biter og vend de inn.
- Ha i sitronzest og gressløk og rør godt. Smak til med sort kvernet pepper og salt.
- Form burgere. Ca 150 g per person.
- Stek de på hver side i olje på medium høy varme til de får gyllen farge.
- Bakes videre i ovn i ca 6 min på 180 grader.
Chilimajones
- Bland majones og sriracha sammen til chilimajones. Smak til med mer sriracha hvis du ønsker en sterkere majones.
Servering
- Burgerbrød grilles på hver side i panne.
- Ha kimchi på den ene delen burgerbrødet og chilimayoen på det andre. Du kan servere potetbåter til, eller ha flere grønnsaker til burgeren hvis du ønsker det.