Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Tranebærsild

Når man lager påleggssild kan man gjerne gi den en personlig vri. Tranebærsild vil nok imponere enten du setter den på bordet eller gir den bort som gave til jul. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær det ytterste gule skallet av appelsin og skjær det i fine strimler.
  • Bryt valnøttene i mindre biter og skjær rødløk i tynne skiver.
  • Hell laken fra silden i en bolle og ha i appelsinstrimler, valnøtter, rødløk, tranebær og pepperkorn.
  • Ha sild og lake lagvis over i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.