Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner
Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.
Fremgangsmåte
Potetmos
- Skjær potet i skiver og kok møre i usaltet vann.
- Hell av vannet og mos med en potetmoser eller gaffel.
- Rør inn smør og spe på med matfløte til du får en glatt mos.
- Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte grønnsaker
- Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker. Rødløk, brokkoli og gulrot er veldig godt til denne oppskriften.
- Vask og del grønnsakene i like store biter. Ha de i en ildfast form. Ha litt olivenolje, salt og pepper over grønnsakene. Rør rundt og stek i oven på 180 °C til de er møre (15-20 min).
Ovnsbakt skrei
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.
- Skjær skreien i serveringsstykker.
- Finhakk hvitløk og basilikum.
- Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.
- Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien.
- Tilsett basilikum og ha det over skreien.
- Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.
- Server skrei med potetmos.
Tips: Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.