Skrei i skinke med jordskokkpuré
Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.
Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.
Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter.
Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.
Jordskokkpuré
Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt.
Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré.
Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne.
Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.
Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat.