Skrei i skinke med jordskokkpuré
Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag.
Fremgangsmåte
Jordskokkpuré
- Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt.
- Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré.
- Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne.
- Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.
Skrei i skinke
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.
- Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.
- Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter.
- Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.
- Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccola eller annen bladsalat.