Gå til hovedinnhold
Foto: Studio DreyerHensley
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Skrei i skinke med jordskokkpuré

Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt.
  • Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne.
  • Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.

Skrei i skinke

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.
  • Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.
  • Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter.
  • Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.
  • Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccola eller annen bladsalat.