Skrei med sandefjordsmør
Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett.
Fremgangsmåte
-
Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
-
Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen.
-
Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.
Sandefjordsmør
-
Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert.
-
Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.
-
Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.
Tilbehør
-
Skrell potet og og gulrot, og rens purre.
-
Skjær gulrot og purre i skiver.
-
Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
-
Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter.
Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.