Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4,16667

Ingredienser

Antall porsjoner

sandefjordsmør

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.

  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. 

  • Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. 

  • Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.

  • Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille. 

Tilbehør

  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre.

  • Skjær gulrot og purre i skiver.

  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.

  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter. 

Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.