Skreikjaker med soppstuing
Det faste, fine fiskekjøttet i skreikjaken er en delikatesse, som du kan servere sammen med soppstuing. Denne oppskriften kan du bruke som forrett eller hovedrett.
Fremgangsmåte
- Skyll og tørk skreikjakene.
- Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend skreikjakene i blandingen.
- Stek dem gylne i smør i ca. 2 minutter på hver side.
Soppstuing
- Skjær sopp i skiver og finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter.
- Dryss over hvetemel og rør det godt inn.
- Tilsett brunt sukker og rør til sukkeret smelter.
- Tilsett kremfløte og la stuingen surre til den tykner litt.
- Smak til med salt og pepper.
Servering
- Server skreikjakene med soppstuing og kokte poteter, og dryss over litt finhakket gressløk og ruccolasalat.