Skreimølje med moderne vri
Skreimølje med lever og rogn er en tradisjonsrett i Norge. I denne oppskriften lager du spinat, saltkokte poteter og gulrotmos i tillegg til lever og rogn.
Fremgangsmåte
-
Kok opp en stor kasserolle med vann og tilsett 3 ss salt per liter.
-
Ta kasserollen til side og legg i skreiskivene.
-
Sett den tilbake på platen og kok opp, trekk den til side, sett ned varmen og la fisken trekke i 6-7 minutter.
-
Surr spinaten raskt i en stekepanne med presset hvitløk og smør til den er myk.
-
Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter.
-
Vask rognen og pakk den godt inn i matpapir. Fest gjerne endene med strikk, slik at den ikke går i oppløsning.
-
Legg den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20-30 minutter.
-
Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg den i en liten kasserolle.
-
Når fisken er ferdigkokt, tar du et par øser av kokevannet og heller over leveren.
-
Kok forsiktig opp og la den trekke i 2-3 minutter.
Saltkokte poteter
-
Kok opp salt og vann, tilsett potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter.
-
Ta dem ut av det salte vannet og la dem renne av på tørkepapir.
Gulrotmos
-
Skrell gulrot, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
-
Sil av kokevannet og mos gulrot sammen med smør og matfløte.
-
Smak til med salt og pepper.
Server skrei med spinat, rogn, saltkokte poteter, gulrotmos og lever.