Stekt skrei med bacon og green goddess salat
Denne oppskriften med stekt skrei eller torsk og green goddess salat smaker perfekt sammen. Salaten som inneholder hodekål og agurk får et skikkelig løft med denne enkle dressingen. Tilsett gjerne litt bacon på skreien for ekstra smak. Skreien er fantastisk i sesong, og denne retten er like god med torsk året rundt.
Fremgangsmåte
- Finhakk kål, agurk og vårløk før du blander alt i en stor bolle.
- Sett til side, og lag dressingen.
Dressing
- Ha spinat, basilikum, sjalottløk, nøtter og parmesan i en blender. Kjør blandingen til du har en grov saus -
- Fortsett å kjøre blenderen mens du sper med olivenolje. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kaldt vann.
- Kjør dressingen i blenderen til den blir glatt og smak til med salt, pepper og sitronsaft, før du vender dressingen inn i salaten.
- Har du ikke tid til å lage dressingen, bruker du bare et glass med pesto.
Stekt skrei med bacon
- Del skreien i serveringsstykker, dryss over salt og la ligge i 6 min.
- Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
- Legg baconet i en kald stekepanne, stek sprøtt og legg til siden.
- Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
- Ha smør i stekepannen og snu fisken forsiktig.
- Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser smøret over.
- Server fisken med et dryss av bacon og green goddess salad og nyt!