Stekt skrei med ertepuré og bacon
Oppskriften på stekt skrei med småpoteter, bacon og ertepuré er en klassiker som er enkel å lage og lett å like. Hvis du vil tilsette litt nøtter i baconsmøret, så smaker det ekstra godt!
Fremgangsmåte
- Sett poteten på kok.
- Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
- Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.
- Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.
- Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.
Ertepuré
- Kok erter møre, ca. 6 minutter.
- Kjør ertene og hakket hvitløk med stavmikser, og rør inn smøret.
- Smak til med salt og pepper. Om du vil kan du smaksette puréen med litt fersk timian.
Tilbehør
- Sprøstek bacon i smøret.
- For ekstra smak, grovhakk hasselnøtter og ha i smøret.
- Server skreien med ertepure, kokte småpoteter og baconsmør.