Steinbit med couscoussalat
Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.
Fremgangsmåte
-
Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.
-
Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.
Couscoussalat
-
Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter.
-
Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
-
Del tomat i to og fjern kjernene.
-
Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.
Dressing
-
Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
-
Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
-
Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.
Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over.