Fiskegryte med tomat og chili
En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.
- Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.
- Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.
- Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.
- Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus.
- Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.
Tips: Fisken kan også varmes i gryten, uten steking i forkant. Da lar du fiskestykkene trekke i gryten i ca. 10 minutter.