Bakt tørrfisk med variasjon av potet og purreløk
En fin sommerrett med purre og tørrfisk sammen med en deilig variasjon på nypoteter.
Fremgangsmåte
Bakt tørrfisk
- Kutt 2 cm tynne skiver av den utvannende tørrfisken.
- Legges på stekebrett.
- Pensles med god olivenolje, maldonsalt og litt sitronzest.
Potetkrem
- Skrell mandelpotet.
- Kokes i vann til poteten er helt mør.
- Hell av vannet og mos sammen.
- Varm opp fløte, melk og smør.
- Hell over og rør forsiktig i potetmassen.
- Smak til med salt til slutt og hold potetkremen varm til servering.
Potet- og purreløksaus
- Del purreløken i to og skyll den godt i vann.
- Kutt strimler den lyse delen av purreløk. (Den mørke delen stekes lett i smør rett før servering)
- Skrell hvitløk, sjalottløk og potet.
- Sviss sammen terninger av løken og poteten i kasserolle.
- Hell over fløte, smør og melk.
- Varm opp og la det poteten bli helt mør før alt kjøres raskt med stavmikser.
- Smak til sausen med litt salt og ferskpresset sitronsaft.
Gressløkolje
- Kjør opp gressløk og olje i blender.
- Kokes opp i kasserolle 2 minutter før oljen avkjøles.