Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød
Grillet tørrfisk er en nydelig smaksbombe som smaker sommer.
Fremgangsmåte
Grillet tørrfisk
- Kutt den utvannede tørrfisken i porsjoner på ca 145 gram.
- Forvarm grillpanne eller grill.
- Pensle fisken med olivenolje.
- Krydres med litt maldonsalt og sitronzest.
- Grilles i ca 3 minutter på hver side.
- Tørrfisken hviles på før den anrettes.
Sprøtt surdeigsbrød
- Skjær tynne skiver av brødet.
- Pensles med litt olivenolje før den legges på smurte brett eller bakepapir i ovnen.
- Stekes gylden på 175 grader i ca 5-7 minutter.
Tomatsaus
- Skrell hvitløk og sjalottløk.
- Kuttes så i tynne skiver.
- Finkutt grønne oliven.
- Løken freses i olivenolje til den er gylden
- Hell på hakkede tomater, samt resten av olivenoljen.
- Skru ned temperaturen og la tomatsausen putre i noen minutter før du griller tørrfisken.
Anrett i dyp skål med tomatsaus i bunnen. Legg på den grillede tørrfisken.
Skjær tynne skiver av cherry tomater. Pyntes med fersk basilikum og sprøtt surdeigsbrød.