Tørrfisksalat med nepe, reddiker, asparges og ristet gresskarkjerner
En fin og lun sommersalat med ferske grønnsaker og tørrfisk.
Fremgangsmåte
Tørrfisk
- Kutt tørrfisken i tynne skiver.
- Marineres med god olivenolje, sitronzest, litt knust maldonsalt før den bakes i forvarmet ovn på 175 grader i 3-5 minutter.
Nepe, redikk og asparges
- Skrell av det ytterste skallet på nepen.
- Skylles i kaldt vann sammen med reddiker og hele asparges.
- Skrell så ned alt til tynne strimleer med hjelp av skreller og legg alle ingrediensene i kaldt vann med isbiter.
- Tørkes godt med papir før det marineres i litt olivenolje, litt knust maldonsalt og noen dråper sitronsaft.
Sprø gresskarkjerner
- Gresskarkjerner kokes i lettsaltet vann.
- Ristes enten i panne med litt nøytral stekeolje eller på brett i ovnen til gylden farge.
- Bland salaten med litt olivenolje. Anrett med de tynne skivenene av redikk, nepe og asparges og salaten.
- Legg så over de lettbakte skivene av tørrfisk. Pynt med sprø gresskarkjerner og plukket kjørvel.