Tørrfisk «pil pil» lollipop med hvitløk og chilidip
En spicy snack med tørrfisk som passer perfekt som en forrett eller på tapasbordet!
Fremgangsmåte
- Start med å lage selve «marinaden» og basen til fisken.
- Kjør opp hvitløk, chili og olje i en blender med litt salt.
- Kutt tørrfisken passe små terninger.
- La fisken gjerne ligge i oljen over natten, slik smaken får satt seg godt.
- Tre tørrfisken på grillspyd og stek den raskt over grill eller panne ved høy varme.
- Pensle gjerne over mere marinade etter steking eller grilling.
- Dryss lett over med litt maldonsalt.
- Serveres med dip, frisk hjertesalat, lime i båter og finkuttet koriander
Chilidip
- Kjør sammen hvitløk, chili og olje i en stavmikser til en glatt og fin hvitløk chili olje.
- Tilsett fin sennep, eggeplommer og det hele egget. Bruk stavmikseren og dra opp forsiktig i ett litermål eller stort glass til en fin «express»-majones.
- Smak opp med limesaft, gjerne litt skall/zest, salt og pepper. Denne kan også gjerne lages dagen i forveien.